Profitam de fructe si preparam prajituri in diferite combinatii cum e si aceasta.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.
La compozitia pastrata, se adauga cacaua si siropul de menta. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava peste compozitia galbena. Desenam cercuri cu ajutorul unei furculite.
Caisele se spala, se curata de samburi, apoi se taie in cubulete (fiind mai micute, le-am taiat in opt). Se asaza peste blat, apoi se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot folosi orice fel de fructe.
2
Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.
3
Optional se poate presara zahar pudra.