Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum...
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.
Răzuiți fin cașcavalul.
Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged într-o foaie de 0,5 cm grosime.
Porționați aluatul în formele dorite, presărați-le cu cașcaval ras și puneți-le într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.
Dați tava la cuptor când este bine încins și apoi mai domoliți focul.
Când cașcavalul de pe saleuri s-a topit și rumenit frumos, scoateți tava din cuptor și puneți saleurile pe un platou. Pot fi servite deja.
1
Scoateți untul cu câtva timp înainte din frigider, ca să fie moale și ușor de încorporat.
2
Preîncălziți cuptorul înainte de a pune tava cu saleuri la copt.