A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Spanac pentru iarna

Postat de: sufletista in Conserve

Intr-o oala, punem apa cu sare, la fiert. Intre timp, alegem spanacul de frunzele vestejite, ii rupem coditele, il spalam bine. Il oporim in apa clocotita, pentru cca. 2 min. Il scoatem...Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si nuca de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi -intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam, dupa care adaugam faina...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si jeleu de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul. Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune...Citeste continuarea

Desert tort cu crema duo de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...Citeste continuarea

Fasole pastai scazuta cu carnati

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....Citeste continuarea

Desert inghetata de cirese amare

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10...Citeste continuarea

Paste gratinate, cu sunca si telemea

Postat de: RODIMUR in Paste

Se rad fin telemeaua și mozzarella. Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici). Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna. Tăițeii de...Citeste continuarea

Cum se face mamaliga

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: AlexTeacher in Lasagna

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare,...Citeste continuarea

Coaste de porc fierte in bere

Postat de: AlexTeacher in Porc

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de: AlexTeacher in Rata

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taietei de casa

Postat de: Oana in Ciorbe

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea

Pastai cu smantana

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde reteta...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Cum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata...Citeste continuarea

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de: Oana in Dulciuri

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea

Desert prajitura savarina de casa

Postat de: Oana in Prajituri

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...Citeste continuarea

Desert gogosi rapide pentru micul...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se prepara foarte simplu si vei avea nevoie de un robot de bucatarie ori de un mixer, sau poti amesteca ingredientele cu un tel. Mai intai, mixeaza ouale cu zaharul si putina sare. Adauga apoi...Citeste continuarea

Desert inghetata de frisca pe bat

Postat de: Meea in Dulciuri

          Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va...Citeste continuarea

Milkshake cu visine si inghetata

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Daca doresti, poti inlocui mierea cu sirop de artar sau de agave. Punem toate ingredientele in blenderul Oster si mixam timp de 45 - 60 secunde. Paharul il vom glazura cu betisoare colorate...Citeste continuarea

Desert tarta cu visine

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata si...

Postat de: Oana in Dulciuri

Sos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se...Citeste continuarea

Poale-n brau - reteta traditionala...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald....Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu alune

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. ...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea

Mancare de mazare noua cu dovlecel...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc...Citeste continuarea

Paste cu sos Bolognese

Postat de: AlexTeacher in Paste

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.  Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.  Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le...Citeste continuarea

Desert inghetata de revent si flori...

Postat de: katty in Dulciuri

  In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem...Citeste continuarea

Desert inghetata de zmeura

Postat de: abetina in Dulciuri

 Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute,...Citeste continuarea

Desert inghetata Amaretto

Postat de: abetina in Dulciuri

Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la...Citeste continuarea

Desert inghetata de trandafiri

Postat de: abetina in Dulciuri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine,...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu spanac si cascaval

Postat de: loredanaaa in Aperitive / Garnituri

Spanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper. Daca...Citeste continuarea

Desert inghetata de nectarine

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam fructele si le taiem felii. Adaugam zeama de lamaie, zaharul si apa cat sa le acopere si fierbem 5-7 minute, pana se inmoaie fructele. Mixam compozitia pana obtinem un piure...Citeste continuarea

Salata de andive cu carne de curcan...

Postat de: panacris in Salate

Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu 3 feluri de...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si...Citeste continuarea

Friganele sandwich

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Asezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem...Citeste continuarea

Desert chec cu rahat

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem...Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: Oana in Torturi

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata , pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da...Citeste continuarea

Sangria cu vin roze, zmeura si...

Postat de: Bucataras in Cocktail

Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.  Apoi pune in carafa frunzele de...Citeste continuarea

Milkshake cu zmeura si banana

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Introducem toate ingredientele in  blenderul  Oster . Pornim blenderul si mixam timp de 45 - 60 secunde. Toarna bautura in pahar si bucura-te de savoarea ei! Citeste continuarea

Caffe Frappe cu inghetata de vanilie

Postat de: Bucataras in Cafea

Vom folosi un espressor Breville  si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea

Desert placinta de casa cu iaurt...

Postat de: Oana in Dulciuri

Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu...Citeste continuarea

Aperitiv bagheta cu spanac,...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;  Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;  Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o...Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....Citeste continuarea

Desert bomboane Rafaello de casa

Postat de: Oana in Dulciuri

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / Compot

      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea

Milkshake cu banane si finetti...

Postat de: Meea in Love Smoothies

 Curățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul. Punem ciocolata și alunele și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]