Vinete evantai

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 5357 vizualizari

 

Piața este plină de vinete. Este păcat să nu profităm! Vinetele evantai o mâncărică de legume foarte, foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 1/2 bucată dovlecel
  • 1 rosie mare
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spală și usucă vânăta.

O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.

Săreaz-o și las-o 10 minute.

Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.

Roșia spălată o tai rondele

Usturoiul curățat pisează-l.

Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.

Ia vânăta și așaz-o în vas.

Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.

Și tot așa până se termină ingredientele.

Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.

Când este gata, presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]