Desert tort cu crema de branza si afine

de oanapl in Torturi, 14 Aug 2017 | 4204 vizualizari

 

Această rețetă am pregătit-o în urmă cu câțiva ani și m-am gândit să v-o împărtășesc, deoarece încă se mai găsesc afine proaspete de cumpărat.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri afine
  • pentru jeleu:
  • 500 g afine
  • 10 g gelatina
  • 200 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza si afine:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca, apoi il tai in doua parti.

Pentru crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida, apoi o amesteci cu branza. Adaugi 3 linguri de afine si amesteci usor compozitia.

Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 50 ml de apa, apoi o topesti pe baie de aburi. Afinele le amesteci cu zaharul si pui vasul pe foc, lasand sa fiarba timp de 5 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Le lasi sa se raceasca putin si adaugi gelatina calda.

 Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu putina apa cu lamaie, pui un strat subtire cu jeleu de afine, pui jumatate din crema de branza, apoi asezi a doua foaie de blat. Procedezi la fel ca si la prima foaie: o insiropezi si adaugi un strat subtire de jeleu, apoi adaugi restul de crema de branza. Pui inelul de la tava si apoi adaugi jeleul ramas, dar nu tot odata ci in doua transe la interval de 5 minute intre ele, pentru a se intari putin stratul precedent. Introduci tortul in frigider pentru 2-3 ore si apoi il poti servi. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Felicia