Osso buco este un delicios rasol de vita milanez pregatit la foc domol, cu legume, vin alb si supa. Secretul sta in bucatile de carne bine alese, felii din partea superioara a piciorului de vitel sectionat cu tot cu os. Maduva osului va crea o aroma inconfundabila pentru acest fel de mancare.La final, este parfumat cu “gremolata”, un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie rasă.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/osso-buco-milanez-si-gremolata.html
Pentru gremolata :
Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.
Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti.
Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine.
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa.
Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat bucatele.
Puneti foile de dafin si rumeniti totul cateva minute, amestecand.
Puneti vinul alb, aduceti la fierbere si adaugati apoi supa.
Cand incepe sa fiarba, adaugati carnea si lasati sa fiarba la foc mic si acoperit timp de 40 de minute.
Taiati rosiile in 4 sau 6 parti - indepartati numai partea alba, lasati coaja si semintele.
Puneti rosiile si concentratul de rosii, sare, piper si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Intre timp, pregatiti gremolata: tocati marunt patrunjelul si usturoiul, adaugati coaja rasa de lamaie.
Amestecati totul si puneti intr-un mic castronel pentru servire.
Il puteti servi cu risotto, mamaliga etc. Puneti la dispozitie o lingurita pentru a servi maduva.
Pofta Buna!
1
Puneti la dispozitia invitatilor o lingurita pentru a servi maduva.