Cartofi in sos de smantana

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Aug 2017 | 2986 vizualizari

 

O cina rapida si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 160 gr pancetta
  • 550 gr ciuperci
  • 300 gr smantana
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in sos de smantana:

Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi.

Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor).

Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem la fel in doua sau patru ( depinde de marimea lor ), iar piciorusele le taiem rondele.

Pancetta o taiem bastonase subtiri.

Punem ulei intr-o tigaie si prajim cartofii pana se rumenesc frumos. Presaram sare si ii scoatem pe o farfurie.

Separat, intr-o alta tigaie, punem la calit pancetta amestecand cu o spatula de lemn. Cand pancetta este aproape prajita, punem ciupercile si lasam pana ce pancetta devine crocanta, iar ciupercile sunt frumos aurite. 

Adaugam in tigaie cartofii prajiti si amestecam usor. Presaram sare si piper dupa gust.

La final, adaugam smantana si amestecam bine totul. Mai lasam cateva minute, la foc mic.

Servim imediat ! 

POFTA BUNA !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori la teflon cu garnitura de cartofi taranesti