Desert cheesecake inimos cu sos de afine

de Ela68 in Torturi, 12 Aug 2017 | 5034 vizualizari

 

Ani de zile m-a "bantuit" reteta New York Cheescake cu afine a lui Cristi Roman, acum a sosit momentul s-o reproduc cu mici modificari, dupa gustul meu.
Imi permit sa folosesc chiar si jargon, daca privesti sectiunea, ramai interzis :))))) ( sectiunea  originala, desigur )
Aici link-ul : https://www.bucataras.ro/retete/new-york-cheesecake-cu-afine-32214.html
Au iesit niste inimioare dragute, Cheescake inimos mi se pare o denumire potrivita.
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente crusta biscuiti:

  • 300 grame biscuiti digestivi
  • 80 gr unt
  • 1 lingura zahar brun

Ingrediente crema de branza:

  • 600 gr crema de branza ( am folosit Delhaize )
  • 3 oua
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie + coaja rasa
  • 75 grame zahar brun
  • 50 gr afine proaspete

Ingrediente toping ciocolata alba:

  • 1 ciocolata alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 grame smantana Muller, 35% grasime
  • 200 gr afine proaspete + 50 gr zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake inimos cu sos de afine:


1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
2. Pentru umplutura amestecam crema de branza, zaharul vanilia, coaja rasa si zeama de la o lamaie. Adaugam pe rand, ouale, mixand de cateva ori. Turnam amestecul in forma si coacem in jur de 30-40 de minute, la 150 grade C. Nu trebuie lasata mai mult, se poate opri focul chiar cand este putin moale in centru, se va intari si dupa aceea. Eu am lasat compozitia la frigider si pana a doua zi s-a crapat, asadar, cele 50 grame de afine le-am taiat in doua si le-a asezat in acele goluri. Mergeau mai multe afine peste crema de branza.
3. Cele 200 grame de afine le punem la foc mic cu zaharul si le lasam 10-15 minute. Strecuram si mai dam in doua trei clocote, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
4. Topingul il preparam punand toate ingredientele la foc mic pana ce s-a topit ciocolata. Il turnam cald peste crema de branza, apoi picuram deasupra sosul la distante egale, astfel incat, trecand cu o scobitoare prin centrul fiecarui cerc si unindu-le, formam inimioare.
5. Decoram cu frunze de menta si afine proaspete si dam la frigider cateva ore.

TIPS-URI

1

Diametrul formei 22 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake inimos cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupidon