Desert flan cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 2926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 600 ml de lapte
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu mere caramelizate:

Curatati si taiati merele in cuburi.

Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel.

Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. 

Ungeti tava si puneti la fund merele caramelizate. Turnati deasupra compozitia preparata.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

TIPS-URI

1

Folositi o tava de chec in teflon sau in metal ca-n reteta Flan cu nuca de cocos - eu am folosit o forma in silicon si s-a lipit un pic. Este un desert delicios, fin si racoritor care se tine foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza