Dupa reteta Flan cu nuca de cocos, va propun o o varianta cu mere caramelizate.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/flan-cu-mere-caramelizate.html
Curatati si taiati merele in cuburi.
Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel.
Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati laptele cu laptele condensat.
Adaugati ouale treptat si amestecati bine.
Ungeti tava si puneti la fund merele caramelizate. Turnati deasupra compozitia preparata.
Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.
Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.
Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.
Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.
Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.
1
Folositi o tava de chec in teflon sau in metal ca-n reteta Flan cu nuca de cocos - eu am folosit o forma in silicon si s-a lipit un pic. Este un desert delicios, fin si racoritor care se tine foarte bine.