Desert cheesecake Snickers

de mirela0911 in Torturi, 15 Aug 2017 | 6543 vizualizari

 

Prajitura Snickers .... un deliciu! De cate ori vedeam prajitura Geaninei87  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-snickers-55272.html, salivam instantaneu si ma gandeam sa-l transform cumva in tort. Nu prea imi dadeau calculele pana cand am vazut pe net un fel de snickers cheesecake. A trecut ceva vreme pana sa ma apuc de treaba si mi-a placut tare mult rezultatul. Daca iti place prajitura snickers si cheesecake-ul, atunci e o alegere grozava. Blatul l-am inlocuit cu biscuiti, caramelul cu ciocolata si evident, branza, care e nelipsita la cheesecake. Sper sa va placa si voua asa cum mi-a placut mie! 

 

INGREDIENTE

  • 150 g biscuiti Petit
  • 90 g unt topit
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg lapte
  • 100 g arahide nesarate
  • 550 g branza de vaci (sau crema de branza)
  • 100 g zahar
  • 2 lg iaurt grecesc
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lg amidon
  • 50 ciocolata amaruie 45% cacao
  • 1 lg lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake Snickers:

Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute.

Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele sa se incalzeasca usor pana se topeste ciocolata. Se adauga arahidele si se amesteca. Se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se lasa deoparte.

Intr-un bol, se pune branza de vaci, zaharul si iaurtul. Se amesteca bine, apoi se adauga pe rand ouale, esenta de vanilie si amidonul. Se omogenizeaza bine. Se toarna in tava peste ciocolata cu arahide.

Ciocolata amaruie se topeste cu laptele, apoi se pune deasupra peste branza in gramajoare, apoi cu un bat de frigaruie, se fac forme.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 1 ora. Se face testul cu un cutit introdus in mijlocul tortului si, daca iese curat, inseamna ca este gata.

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se transfera pe un platou.

Ciocolata si laptele se incalzesc pana se topeste si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste tort, se niveleaza, se lasa sa curga si pe margini, apoi se da la rece. Dupa ce s-a intarit ciocolata, se orneaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 20 cm.

2

Pentru a avea o branza mai fina, se poate folosi crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta