A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorbita cu mazare si radacinoase

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele se curăță, se spală și se taie în forma dorită (dar nu se mărunțesc) și se pun la fiert în oala în care se va prepara ciorbița. Mazărea se pune la...Citeste continuarea

Salata cu pui

Postat de: ancutsa in Salate

    Se coc ardeii pe plită, pe aragaz. După ce se înnegresc, se depozitează într-un castron mai mare, se sărează şi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi...Citeste continuarea

Supa de pui cu porumb si cartof...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat. Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de...Citeste continuarea

Pizza prosciutto e funghi

Postat de: Bucataras in Pizza

Pune 3 linguri de sos de pizza pe blat; Da mozzarella pe razatoare si pune-o deasupra; Taie prosciutto fasii si asaza-le deasupra; Taie ciupercile subtire si adauga-le peste;...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa. Se rumesc pe ambele parti, apoi se...Citeste continuarea

Aperitiv tartelete cu ciuperci

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie...Citeste continuarea

Desert placinta cu smantana si vanilie

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

O placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca...Citeste continuarea

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....Citeste continuarea

Prajitura Figaro - Desert delicios...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cascaval

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta...Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....Citeste continuarea

Aperitiv tarta quiche cu ardei

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune si crema

Postat de: ctlina in Dulciuri

Aluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul...Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si fructe de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu vinete, ardei...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de...Citeste continuarea

Desert briose cu dovleac

Postat de: dantes in Dulciuri

Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de: Oana in Prajituri

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...Citeste continuarea

Tocanita de naut cu piept de pui si...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Tocam ceapa fin. Pieptul de pui spalat si zvantat cu hartie absorbanta, il taiem cubulete, iar chorizo felii rotunde subtiri. Incingem uleiul intr-o cratita si punem la calit ceapa. Cand...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu porumb

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele. In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Din branza de vaci, ou, faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra si un pliculet de zahar vanilat, framanti un aluat neted. Il lasi apoi sa se odihneasca la rece, timp de 30 de minute. Intre...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Mai intai am preparat crema de lamaie . Intr-o cratita, pe foc mic, am pus laptele cu vanilia si in timp ce s-a infierbantat, am amestecat ouale impreuna cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml...Citeste continuarea

Tocana lenesa la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Cand am cumparat ciupercile, am ales din acelea micute, ca-mi place sa le las intregi, le-am rupt doar coditele, le-am spalat sub un jet de apa. Apoi m-am ocupat de ceapa verde, tot in stadiul...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: CofetariiBucatari in Muraturi

Pregatim saramura pentru gogosari. Punem pe rand intr-o oala apa, otetul, zaharul si condimentele. Amestecam bine pana se dizolva zaharul si punem oala pe foc si lasam la fiert saramura (trebuie...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam intr-un bol laptele condensat cu nuca de cocos pana vom obtine o pasta. Apoi vom pune compozitia la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce compozitia a stat la frigider, vom forma...Citeste continuarea

Lapte condensat

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Vom pune apa cu zaharul intr-o oala, le vom amesteca bine cu o lingura de lemn pana se va dizolva complet zaharul si le vom lasa pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, luam oala de pe foc si o...Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam intr-un bol zaharul cu oul, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, apa minerala, margarina topita, esenta de vanilie, sarea, faina si praful de copt. Amestecam foarte bine dupa...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: CofetariiBucatari in Muraturi

Vom pregati saramura. Vom amesteca apa cu sarea, apoi intr-un borcan vom pune la baza 3 fire de marar, un ardei iute, si putin din condimente, apoi vom pune castraveti si vom pune din nou...Citeste continuarea

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie ananasul cuburi; Taie ardeii cubulete; Da mozzarella pe razatoare; Taie pieptul de pui fasii si unge-l cu ulei de masline; Potriveste-l de sare si piper si trage-l la...Citeste continuarea

Limoncello

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun...Citeste continuarea

Mancare cu spanac, orez si oua ochiuri

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de...Citeste continuarea

Gnocchi de vizita

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se pun la fiert in apa clocotinda, cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Eu fierb pastele mai putin decat timpul indicat pentru ca-mi place a la dente. De exemplu in...Citeste continuarea

Desert prajitura negresa cu dovleac...

Postat de: Oana in Prajituri

Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca. Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se...Citeste continuarea

Ravioli dulci cu dovleac, unt de...

Postat de: AlexTeacher in Paste

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea; Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si zmeura

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate...Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Carnea de vita se taie cuburi mari. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi de aceiasi marime cu carnea. Ceapa se curata si se toaca marunt. Gogosarii si ardeiul...Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții...Citeste continuarea

Desert tort de gutui

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se spală gutuile și se curăță de puf, după care se șterg bine cu un prosop curat, se feliază și se curăță de coji și de cotoare.  În  forma pentru blaturi, sau...Citeste continuarea

Pizza casei

Postat de: eumimi in Pizza

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa...Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de...Citeste continuarea

Desert briose cu dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac.Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un piure...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si ananas

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pisica de mare

Postat de: xana in Peste

Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.  Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline,...Citeste continuarea

Desert Baclava

Postat de: xana in Prajituri

Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie....Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza Feta

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele...Citeste continuarea

Pizza Quattro Stagioni cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza; Se da cascavalul pe razatoare si se pune peste; Se adauga sunca pe o parte a pizzei (pe un triunghi); Se taie ciupercile rondele subtiri...Citeste continuarea

Ficatei in smantana cu mamaliguta

Postat de: eumimi in Ficat

Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii

Postat de: eumimi in Farfalle

Mai intai punem pastele la fiert, cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si...Citeste continuarea

Supa de pui cu lapte de cocos

Postat de: licurici_lra in Supe

Ardeiul se taie bastonase mai scurte si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga ghimbirul macinat, se lasa cateva minute, apoi se pune laptele de...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Spalam bine cartofii si ii fierbem in coaja in apa cu sare pana sunt moi, dar nu se sfarama. Taiem carnatul feliute si il punem la prajit in ulei. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie, iar in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]