Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

de Adi in Mancaruri de legume, 9 Dec 2017 | 10546 vizualizari

 

Garnitura noastra preferata sunt cartofii, iar preparati la cuptor sunt mai sanatosi, mai moi, mai buni.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2-3 catei de usturoi taiati rondele
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei
  • 150 g cascaval afumat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata:

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta.

Se taie in felii groase si colturoase.

Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei.

Se presara sare peste ei si piper alb macinat.

Se asaza printre cartofi si rondele de usturoi si crengutele de rozmarin.

Se dau la cuptor pentru o oră, la 175-180 de grade, sau pana incep sa se rumeneasca. 

Se da cascavalul pe razatoarea mare si se presara peste cartofi, dupa ce acestia s-au rumenit.

Se mai lasa cartofii la cuptor pentru 10-15 minute, pana se gratineaza cu cascavalul, apoi se scot si se presara verdeata tocata.

Sunt tare gustosi, mai ales serviti cu friptura si usturoi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]