Risotto de ciuperci

de xana in Mancaruri de legume, 8 Dec 2017 | 3706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 gr orez Arborio
  • 150 gr ciuperci albe proaspete
  • 150 gr ciuperci brune proaspete
  • 20 gr ciuperci Shitake uscate
  • 80 ml vin alb sec
  • 600 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de margarina
  • 3 linguri parmezan ras
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de ciuperci:

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand frecvent.

Separat, punem pe foc supa si apa in care au stat la inmuiat ciupercile Shiake pentru a le mentine calde.

Adaugam orezul si amestecam, apoi vinul, cimbrul uscat, sare si piper. Lasam sa se evapore alcoolul din vin si adaugam ciupercile taiate (cele albe in 4 iar cele brune in felii) si doua polonice din cantitatea de supa. Lasam la foc moderat amestecand frecvent sa nu se prinda si adaugand cate putin din supa fierbinte de fiecare data cand vedem ca lichidul a scazut.

De fiecare data cand am facut risotto, a stat pe foc 18 minute, dar depinde de calitatea orezului. Gustam sa vedem daca este fiert (trebuie sa se simta fiecare bob, sa nu fie prea moale) si daca este necesar se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Stingem focul si adaugam margarina, parmezanul, patrunjelul tocat si amestecam apoi este gata de servit. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu anghinare