Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

de mirela0911 in Torturi, 9 Dec 2017 | 4740 vizualizari

 

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care am invatat multe de la voi, bucatarasii, am experimentat, am evoluat.  Eu zic ca am evoluat chiar bine, daca ma uit la primele retete postate, rosesc din cap pana in picioare. :))) Ma bucur tare mult ca existati, ca faceti parte din viata mea, ca am reusit sa ma vad cu multi dintre voi, sa legam prietenii chiar daca suntem departe unii de ceilalti. Va multumesc pentru clipele minunate petrecute alaturi de voi in acesti 7 ani! :x >:d<

 

INGREDIENTE

  • 150 g biscuiti Petit
  • 100 g unt topit
  • 900 g branza cremoasa
  • 150 g zahar pudra vanilat (sau dupa gust)
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g afine congelate
  • 2 lg zahar
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt gelatina
  • pt decor: afine si coacaze
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras:

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece.

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se mixeaza frisca. Se amesteca cele doua imoreuna.

Intr-o craticioara se pun afinele cu zaharul si zeama de lamaie. Se pun pe foc mic si se amesteca continuu pana lasa sirop si se topeste bine zaharul. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Se ia 1 lgt din gelatina si se pune peste afinele caldute. Se amesteca bine pana se topesc granulele. Se lasa deoparte.

Restul de gelatina se incalzeste usor pana se dizolva, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza bine. Se imparte in 3 parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni