Aperitive saleuri de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2017 | 3349 vizualizari

 

Pentru noi, saleurile sunt nelipsite de Revelion, e o traditie de familie :)
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 200 g smântână;
  • 200 g margarină 72% grăsime;
  • 2 linguriţe sare;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • 1 plic praf de copt;
  • făină cât cuprinde;
  • 60 g caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive saleuri de casa:

 

 

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.

 Se dă aluatul o oră la frigider.

 Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.

Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.

 Se lucrează la fel şi celălalt aluat.

 Timp de pregătire: 1h 20min

Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă

 

Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

13.12.2017, 10:15

miki_a 1

13.12.2017, 18:42

Numai bune de ronțăit la ora asta !

Ancutsa 1

13.12.2017, 18:59

Mihaela, daaa, asa este! Multumesc frumos pentru vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv