Dovlecei si ardei umpluti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2017 | 2554 vizualizari

 

Un plat traditional  moldonesc si romanesc - Ardei umpluti.
Am adaugat si 3 dovlecei rotunzi pentru a varia legumele.
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • 6 ardei rosii si verzi
  • 3 dovlecei rotunzi
  • 3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam miezul de la dovlecei tocat marunt si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit cu dovleceii, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umplem fiecare ardei si fiecare dovlecel cu compozitia formata, iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa,daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu varza si carne