Pizza la tigaie

de Rahela Velicu in Pizza, 9 Dec 2017 | 3550 vizualizari

 

Nici nu va imaginati cat de bine miroase in casa :)
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 550 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingrita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano

Ingrediente umplutura:

  • 500 g salam
  • 100 g masline
  • 2 rosii
  • 1 borcan de ciuperci
  • 50 g boabe de porumb fiert
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 50 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se framanta bine. Se lasa la dospit 1 ora in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa.

Se imparte coca in 8-9  parti ( voi impartiti cum considerati voi)

Ceapa se taie julien, maslinele la fel, se taie mai mici, salamul se feliaza sau se taie betisoare, rosiile feliute subtiri, iar cascavalul se da prin razatoarea mare.

Se intinde cu mainile, nu cu facaletul, un cerc de maxim 1 cm grosime, ( dar este recomandat cat mai subtire)  si se pune in tigaia incinsa fara ulei .

Se lasa 4-5 minute (tigaia se tine acoperita cu capac), se intoarce pe cealalta parte si se unge cu bulion. Se adauga salamul, porumbul, maslinele, rosiile, ciupercile si cascavalul ras si se mai lasa 3-4 minute pe foc.

TIPS-URI

1

Se coace pizza in tigaia acoperita cu capac.

2

Ajunge cam pentru 2 persoane infometate :)

3

Alegeti voi ce puneti pe pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Mirage