Desert tort Un nou inceput de drum

de Constelatialeu in Torturi, 6 Dec 2017 | 6493 vizualizari

 

Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna pentru acest tort. Casa de piatra si La multi ani, Ramona si Bogdan !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema 1
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smantana dulce ( are o consistenta foarte solida)
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 10 g gelatina
  • Crema 2
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 600 g sirop de la visinile conservate pentru prajituri
  • Suplimentar
  • visine conservate sau din compot
  • sos de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Un nou inceput de drum:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am imbracat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sirop: Cele 100 g zahar le caramelizam, apoi tragem de pe foc adaugam siropul de visine si punem din nou pe foc, pana se topeste zaharul caramelizat. Se lasa la racit.

Crema 1: Intr-o cratita cu fundul dublu punem ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe baie de aburi pana se topeste cicolata. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata, dam cratita la frigider pentru 2 ore. Scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si smantana dulce si mascarponele si continuam sa mixam. Cele 10 g de gelatina le hidratam cu 2-3 linguri cu apa rece, apoi pe baie de aburi topim gelatina si o incorporam in crema, mai mixam 3-4 min.

Crema 2 : Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata si frisca lichida, asezam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Dam la frigider cca. 2 ore. Apoi scoatem de la frigider si mixam bine, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 2-3 min.

Asamblare : Dupa ce s-a racit bine blatul, il sectionam in  4 parti ( e bine sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine). Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, intindem crema 1, apoi asezam visine pe toata suprafata, asezam foaia a doua, insiropam, intindem crema 2, asezam foaia a treia, insiropam intindem crema 1, visine deasupra si asezam ultima foaie, o insiropam, intindem crema 2, marginile le imbracam in crema 1. Am turnat sos de ciocolata pe marginea tortului. Deasupra am scris cu cicolata alba si am pus inimioare roz si mov de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Un nou inceput de drum" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel