Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti.
Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul.
Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi - "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html
Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).
Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.
Sarati pestii.
Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.
Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.
Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .
Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.
Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.
Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.
Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.
Asezati cercul de pesti pe un platou.
Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.
Sunt excelenti !