Este reteta mea cea mai simpla si rapida de strudel - "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/strudel-rapid-cu-mere.html
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.
Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute.
Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.
Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.
Faceti un dreptunghi daca este rotund.
Taiati-l in 3 benzi egale.
Puneti merele racite in lungime in mijlocul fiecarei benzi.
Formati un rulou lung din fiecare banda. Puneti-le pe o hartie de copt (partea neteda si frumoasa in sus).
Coaceti la cuptorul incins la 200 °C, timp de 25 de minute.
Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.
Coaceti la cuptorul incins la 200 °C timp de 25 de minute.
Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.