Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 4 Dec 2017 | 8107 vizualizari

 

Si uite ca a sosit timpul sa mai postez si eu un tortulet, unul delicios, aromat si usor de preparat, sau cat de cat usor de preparat. Eu nu pot sa zic ca nu imi place sa fac torturi, doar ca atunci cand ajung la capitolul decor, incepe bataia de cap. Nu sunt cea mai indemanatica persoana si de aceea de multe ori dau rateu la decor, insa niciodata nu dau gres cu gustul unui tort, mereu imi iese delicios! Si cum tortul a fost facut pentru a fi daruit, am reusit totusi sa fac o poza si la sectiune, in deplasare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 2 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie

Crema de ciocolata:

  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 ge ciocolata cu lapte

Crema de mascarpone cu lamaie:

  • 500 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura plina cu amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri limoncello
  • 300 gr fructe de padure

Pentru ornat:

  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 gr ciocolata alba + 2 linguri frisca lichida
  • 1 varf de cutit colorant rosu pudra
  • bomboane de ciocolata cu alune
  • frunze de menta
  • ornamente de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure:

Intai de toate puneti fructele la decongelat.
Crema de ciocolata:
Intr-un bol de inox rupeti toata ciocolata bucatele, puneti frisca lichida.
Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Cand este gata, o dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a intarit crema, o mixati pana devine spuma.

Blatul:
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati uleiul, vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le incorporati peste compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati.
Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si la fel procedati si cu celelalte foi.
Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati in 3 foi.
Le lasati sa se raceasca.

Crema de mascarpone cu lamaie:
Amestecati bine galbenusurile cu zaharul.
Adaugati amidonul, laptele si invatiti cu telul pana amidonul este complet divolzat.
Rasturnati amestecul intr-o cratita, transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit.
Amestecati continuu pana de ingroasa, apoi luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Mascarponele rece il mixati cu coaja de lamaie si limoncello.
Incorporati amestecul cu galbenusuri rece, mixati.

!!! Eu am pregatit si putin sirop pentru foile de blat: am amestecat apa, cu putin zahar pudra, 3 linguri limoncello si 2 lingurite de vanilie.
Asezati primul blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau.
Il insiropati, puneti crema de mascarpone, apoi puneti fructe de padue.
Puneti al doilea blat, insiropati, intindeti crema de ciocolata si iar fructe de padure.

Asezati ultimul blat, il insiropati si dati tortul la frigider 3-4 ore.
Frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul pudra le mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Dupa ce tortul a stat la rece, indepartati inelul si il imbratati in frisca.
Ciocolata alba rupta bucatale, cu 2 linguri de frisca lichida, le topiti pe baie de aburi.
Cand ciocolata este complet topita, adaugati colorantul, amestecati bine.
Intr-un pos cu varf subtire, puneti ciocolata colorata, ornati marginile tortului.
Din frisca faceti cateva moate deasupra, puneti niste bomboane de ciocolata si frunze de menta.
Tot pe margine presarati cateva ornamente de ciocolata.
Mai dati tortul la rece macar 1-2 ore, apoi poate fi servit.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu fructe de padure