Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla, facuta in mai toate casele si restaurantele din fostele tari CSI, insa trebuie tinut seama de cateva aspecte.
Crocante la exterior si suculente interior. Cum ies asa ? Gasiti secretul mai jos.
Recomand si chiar si pentru cei care nu prea agreaza pestele.
Va indemn sa incercati.
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron.
Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata.
Lasam minim 30 minute, apoi formam chiftelele, le tavalim prin compozitia din faina alba, pesmet si malai, scuturam de surplusul de faina si prajim chiftelele la foc iute, pana devin aurii.
Se scot si se pun pe un prosop absorbant.
Se servesc cu sos picant sau cu ce va place, atat ferbinti, cat si reci.
1
Daca pestele este slab, recomand sa adaugati unt sau maioneza, astfel chiftelele vor fi mai gustoase si mai suculente
2
Pentru ca sa fie mai crocante, eu am adaugat si o lingura de malai
3
Pentru zile cu dezlegare la peste, inlocuiti oul cu 3 linguri de faina sau fulgi fini de ovaz, iar in loc de maioneza clasica cu una vegetariana.