A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Desert placinte cu piersici umplute

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut. Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gauri - Poke cake

Postat de: ctlina in Prajituri

Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul. Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. Puneti compozitia intr-un vas uns....Citeste continuarea

Pizza traditionala cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Pune ketchup pe blatul de pizza; Rade cascavalul si pune-l deasupra; Taie ardeii grasi cuburi; Taie ciupercile rondele subtiri; Taie ceapa inele; Adauga cele 2 culori de...Citeste continuarea

Dorada regala prajita la tigaie...

Postat de: ctlina in Peste

Cum se prepara Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi. Intr-o oala...Citeste continuarea

Supa thai cu fructe de mare

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Decongelati fructele de mare. Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in bucatele. Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si...Citeste continuarea

Desert budinca de ciocolata

Postat de: Oana in Dulciuri

Totul se prepara foarte simplu si foarte usor! Amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua si 400 ml lapte. Pune apoi pe foc pana se infierbanta bine si se dizolva zaharul. Separat,...Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe...Citeste continuarea

Pizza cu dovlecei

Postat de: sufletista in Pizza

Aluat - intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem...Citeste continuarea

Rulouri cu crema de vanilie -...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cum se prepara  Rulouri cu crema de vanilie - Reteta delicioasa pentru un desert crocant si bun Rulourile: Intr-un bol mixati untura cu ouale si zaharul. Adaugati laptele,...Citeste continuarea

Parjoale frantuzesti

Postat de: dantes in Pui

Pieptul de pui se taie in cuburi mici, se amesteca cu ouale, smantana, ceapa verde taiata marunt, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana devine...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Carnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si...Citeste continuarea

Desert strudel impletit cu dovleac

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Amestecam apa cu drojdia, zaharul, sarea, ouăle și faina și frământam până aluatul e gata. Adaugam uleiul și mai framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 2 ore. Dam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Batem albușurile spuma cu sare și zahar, apoi adaugam gălbenușurile, uleiul, sifonul, praful de copt și faina. Punem compoziția în tava tapetata cu hârtie de copt și coacem 30...Citeste continuarea

Desert placinta cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am intins aluatul, am taiat discuri, am distribuit crema de ciocolata pe fiecare disc. Am indoit discurile pe jumatate, apoi am unit colturile. Am asezat fiecare bucatica intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu branza...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac si oua

Postat de: DianaYonela_95 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: pui faina intr-un bol, faci o adancitura in mijloc, incorporezi untul, galbenusul, sarea si apa. Invelesti aluatul in folie si dai la frigider pentru o ora. Speli spanacul si il...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins o bucata de aluat decongelata si am taiat-o fasii. Am impletit carnaciorii printre fasiile de aluat. Iintr-o tava in care am pus hartie de copt, am asezat a doua bucata de aluat pe...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu banane

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul. Se pune hartie de copt intr-o tava,...Citeste continuarea

Pastai cu usturoi

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate,...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte pentru mic dejun

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca. Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras,...Citeste continuarea

Desert tarta cu grilaj si crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face mai întâi aluatul pentru blat. Se mixează zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă, după care se adaugă puțin câte puțin făina și...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: xana in Supe

Taiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin. Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in...Citeste continuarea

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Amesteca ricotta cu mascarpone. Unge blatul de pizza cu budinca de vanilie. Pune amestecul de ricotta cu mascarpone pe alocuri, pe blatul de pizza. Taie capsunele in 4 si pune-le...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si budinca de...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si gem...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se...Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce si stafide...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul,...Citeste continuarea

Zacusca de vinete si ardei

Postat de: ancutsa in Zacusca

  Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară...Citeste continuarea

Desert placinta insiropata, cu urda

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt. Se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: Reli_B in Prajituri

Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...Citeste continuarea

Desert placintele cu gem de zmeura...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se...Citeste continuarea

Dulceata de gogonele

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele sucul de la 2 lamai...Citeste continuarea

Reteta simpla si economica de...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o...Citeste continuarea

Paste tricolore cu masline si sos

Postat de: ancutsa in Paste

  Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un...Citeste continuarea

Supa Gogu-Pintenogu cu taitei de...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am spalat bine tacamurile lui Gogu-Pintenogu, apoi le-am asezat in oala de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l. Legumele le-am curatat si le-am taiat rondele, morcovul si pastarnacul, ceapa am...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti cu ardei copti

Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / Gem

Deci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate. Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata...Citeste continuarea

Sorbet de pepene galben, limoncello...

Postat de: ctlina in Cook and smile

Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească. Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul....Citeste continuarea

Porc Adobo - reteta filipineza

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

  Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere. Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa...Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez. În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2)...Citeste continuarea

Desert tort cu cappuccino si ciocolata

Postat de: madi_marin in Torturi

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare...Citeste continuarea

Ciulama de champignons cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu Inka

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit. Mie nu imi place crema de tiramisu cu...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu capsuni

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Capsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc....Citeste continuarea

Aperitiv placintele fragede cu branza

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat,...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si smochine

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie.  Dupa cateva ore aluatul va...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu catina

Postat de: BakeUpArtist in Torturi

Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie.  Pentru cheesecake: am extras sucul...Citeste continuarea

Desert placinte trandafir, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea

Varza a la Cluj, o reteta...

Postat de: mirela0911 in Porc

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]