Supa de galuste

de Rahela Velicu in Supe, 12 Dec 2017 | 3652 vizualizari

 

Dupa reteta asta imi ies intotdeauna galustele. 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 cartofi
  • 1/2 dovlecel
  • 20 ml ulei
  • sare
  • patrunjel
  • 2 ou
  • 8 linguri de gris
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste:

Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat.

Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam bine. Lasam 10-15 minute deoparte, nu facem imediat galustele. Punem apa la fiert intr-o cratita separat pentru galuste, iar cand apa clocoteste si au trecut cele 10-15 min, punem cu lingura galuste la fiert.

Le lasam 15 min. la fiert apoi le adaugam peste supa, adaugam si cartofii fierti si mai lasam inca 7-8 min. la fiert. Potrivim cu sare si adaugam patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Galustele ies foarte pufoase daca nu se fac imediat si se lasa compozitia 10-15 min. deoparte.

2

Fierbem separat galustele pentru ca se mai rupe putin din ele la fierbere si astfel va iesi supa limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez