Carnati de casa

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 7034 vizualizari

 

Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi. Astazi vin in ajutorul tau.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de pulpa de porc
  • 300 g slanina afumata
  • mate de porc spalate foarte bine in prealabil
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce
  • o jumatate de lingurita de boia iute
  • 300 ml de supa de oase
  • 1/2 lingurita de coriandru boabe
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora;

Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru;

Taie apoi carnea si slanina cuburi;

Introdu bucatile de carne in masina de tocat;

Condimenteaza apoi carnea cu usturoi, coriandru, ienibahar, cimbru, boia dulce si iute si bineinteles, sare si piper dupa gust;

Amestec-o bine timp de 10 minute, turnand treptat supa de oase;

Scoate matele de porc din castron si spala-le sub un jet de apa;

Pune matele in accesoriul pentru carnati;

Porneste aparatul pe viteza mica si umple-le cu carnea condimentata;

Strange matul si rasuceste-l in functie de cat de mari doresti sa fie carnatii;

Lasa-i la uscat la loc racoros minimum 24 de ore inainte de a-i pregati. Nu-i gati imediat pentru ca exista o mare sansa sa iti crape.

Eu am aici doi carnati pregatiti cu 24 de ore in urma, pe care o sa-i gatesc in cuptor;

Ii voi intepa pe alocuri, ii voi stropi cu putin ulei si ii voi pune intr-un vas, in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade;

Ii scot din cuptor, ii tapetez cu cateva servetele si voila: pot fi serviti alaturi de cartofi, mustar, sfecla sau hrean, muraturi sau ce-ti mai pofteste inima;

Acum ai cu ce sa iti impresionezi prietenii de sarbatori.


Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi