Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi.
Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;
Se stropeste pestele cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;
Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;
Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;
Se pun capere deasupra;
Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;
Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;
Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;
Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;
Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;
Se amesteca totul;
Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;