Va prezint o reteta veche ce am gasit-o aici :http://santerra-natural.ro/produs-traditional-sasesc/
Este usor de preparat si nu se distrug nutrientii
Avand multe mere, am zis ca merita incercat.
Am facut-o al 2-lea an consecutiv.
Se pastreaza foarte bine la loc racoros, pana in primavara tarziu.
Dintr-un kg de mere rezulta aproximativ o sticla de 750 g de suc.
Spalati bine merele.
Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate.
Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare.
Puneti oala pe aragaz la foc mediu.
Aduceti sucul pana la punctul de fierbere.
Umpleti sticlele si inchideti etans.
Lasati sub patura pana se racesc complet.
Pastrati sticlele la loc racoros si intunecat.
1
Inchideti bine sticlele cu dop, in caz contrar sucul va face o ciuperca deasupra.
2
Sticla deschisa se va pastra la rece 3-4 zile