Salata de cartofi, o savuram din copilarie, mai ales vinerea;) O salată foarte rapidă, gustoasă și tare colorată! P.S. Tare m-am bucurat că am găsit acești cartofi sub sigla, țara de origine România ;) Deci, se poate! ;) "reteta romaneasca"modernizată ;)
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Peste cubulețele de cartofi se adaugă, ceapa verde, tijele de apio, tăiate rondele, măslinele și gogoșarii tăiați cubulețe.
Se asezonează totul de sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
Spor și poftă bună!