Desert tort - reteta 250

de -Licurici- in Torturi, 13 Dec 2017 | 4066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri de zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 linguri cu varf faina;
    • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema: 
    • 300 g ciocolata alba;
    • 250 ml frisca lichida;
    • 50 g unt;
    • 1/2 plic gelatina granule (5 g).
  • Pentru jeleul de piersici:
    • un borcan compot de piersici;
    • zeama de lamaie;
    • un plic gelatina granule (10g ).
  • Pentru sirop:
    • 300 ml apa;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingura esenta naturala de menta Dr.Oetker.
  • Pentru glazura oglinda:
    • 70 g ciocolata alba;
    • 150 ml apa;
    • 150 g zahar;
    • 100 ml frisca lichida;
    • 6 g gelatina (3 foi);
    • colorant.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort - reteta 250:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o forma de tort (22cm), in cuptorul preincalzit, pentru 20-25min, la 160-170grade sau se incearca cu scobitoarea. Blatul se lasa la racit in cuptor, cu usa cuptorului deschisa.

Pentru jeleul de piersici, compotul se paseaza, apoi se pune pe foc cu putina zeama de lamaie si se fierbe. Intre timp, gelatina se pune la dehidratat, conform instructiunilor de pe plic. Gelatina se adauga in compotul fiert si se lasa la racit. Cand s-a racit, dar fara se se ingroase, se pune intr-o forma de tort invelita in folie alimentara, de acelasi diametru cu blatul si se lasa in frigider cateva ore.

Pentru crema, untul se taie cubulete, la fel si ciocolata si se topesc pe baie de aburi. Cand s-au topit, se adauga gelatina deshidratata si se mai amesteca cateva minute. Se da deoparte sa se raceasca si se pregateste frisca. Frisca se incorporeaza, putin cate putin, in compozitia de ciocolata racita.

Pentru sirop, se incalzeste apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de menta si se lasa la racit.

Asamblare tort: (in forma de tort cu inel detasabil) Blatul se taie in 2 si se insiropeaza. Din crema se opresc 4 linguri pentru ornat. Peste primul blat se pune jumatate din crema ramasa, jeleul de piersici, crema, al doilea blat si se imbraca cu crema ramasa. Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru glazura oglinda, gelatina se pune la inmuiat in apa. Zaharul si apa se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga ciocolata taiata in bucati si frisca lichida, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune gelatina si colorantul. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand sa nu se formeze coaja pe deasupra.

Glazura se imparte in 3: 3 linguri se lasa alba, 3 linguri se amesteca cu colorant rosu, iar restul cu colorant portocaliu.

Tortul se imbraca cu glazura portocalie, apoi se pune, din loc in loc, cate o lingura de alb, deasupra rosu si portocaliu, apoi se trece cu un cutit cu lama lata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - reteta 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ancutsa 1

17.12.2017, 21:39

Felicitari! Foarte bun si aromat!

oanapl 1

18.12.2017, 23:14

Felicitări! Arată minunat!

Nicoleta CeraselaRosu 1

21.02.2018, 20:14

Arata delicios!! Adica stim ce torturi gustoase faci!! Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel