Ceva dulce rapid cu ce am avut prin zona.....:D
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am omogenizat bine. Am adaugat doua linguri de albus batut spuma si apoi am adaugat faina, la final am incorporat tot albusul batut spuma, cu miscari de jos in sus. Am pus compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca pana facem siropul.
Sirop : Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul sa se caramelizeze, apoi adaugam apa amestecata cu plicul de cappuccino, atentie la aburi. lasam sa fiarba pana se topeste tot caramelul.
Tava in care am copt blatul punem folie alimentara, asezam blatul si apoi turnam siropul cald, lasam sa intre bine in blat si sa se raceasca bine.
Frisca : Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca ferma.
Dupa ce s-a racit bine blatul insiropat, il portionam si apoi ornam cu frisca din belsug, radem ciocolata deasupra.