Am dorit sa prepar ceva rapid si bun si asa au si fost!
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza.
Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme din hartie. Se toarna din compozitie cat sa umple pe trei sferturi forma de briosa. Se presara deasupra picaturi de ciocolata apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.
Intre timp se prepara frisca. Intr-un bol se adauga smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza timp de un minut. Se adauga zaharul pudra vanilat si se continua mixatul pana se intareste.
Cu ajutorul unui posh se fac moatze deasupra brioselor, se asaza o picatura de ciocolata in varful motzului, apoi se servesc cu pofta.
1
Se pot adauga picaturi de ciocolata si in interiorul compozitiei.