Pilaf cu praz si masline

de Panacris in Mancaruri de post, 10 Dec 2017 | 29770 vizualizari

 

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Orez cu bobul rotund cca. 200 g
  • Praz 1 bucată cca. 400 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ardei kapia roșu 1 bucată
  • Măslune verzi fără sâmburi cca. 100 g
  • Foaie de dafin 1 bucată
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță
  • Ulei de măsline 3 linguri
  • Apă caldă cca. 600 ml
  • Verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu praz si masline:

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece.

Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele, se completează cu încă 100 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute. După cele 10 minute, amestecul de mai sus se transferă într-un vas termorezistent, cel mai popular un vas de yena, se adaugă orezul scurs de apă, se asezonează de piper, foaie de dafin, se mai adaugă sare dacă e nevoie (măslinele ce le-am folosit au fost suficient de sărate ca să echilibreze gustul), se completează cu cca. 500 ml apă călduță, sau cât e nevoie ca să acopere amestecul de orez și legume, cam cu o palmă mai sus, apoi se pune forma la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mic.

Orezul cu praz și măsline se servește fierbinte, ca atare în perioadele de post, sau ca și garnitur lângă un fel principal din carne, acompaniat de salată specifică sezonului.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kytz 1

05.03.2018, 05:49

Cred că a fost foarte delicios! Urmează să-l probez și eu!

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 14:20

abstract01 1

11.11.2020, 21:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci