Desert turta dulce la tava cu glazura

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2017 | 8432 vizualizari

 

Este atat de pufoasa si se pastreaza bine pana la 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250-260 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru glazura:

  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce la tava cu glazura:

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.

Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de min. la 200 de grade.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa, cu zeama de lamaie si praful de scortisoara si turnam peste turta dulce fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Este un dulce de post nemaipomenit de bun.

2

Puteti pune glazura si dupa ce portionati turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora