Ficat Andaluz

de elucubratiiculinare in Ficat, 10 Dec 2017 | 2739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de mânzat
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat Andaluz:

Ficatul se taie în 4 felii.
Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii.

Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.
Se scoate pe un platou.

Cele două cepe se curăță și se taie rondele.

Roșiilor li se îndepărtează cotorul, după care se taie rondele.
La fel procedăm și cu ardeii.

Punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm uleiul și ceapa.
Călim pentru aproximativ 5 minute, amestecând constant.
Adăugăm ardeii și mai gătim aprox. 5 minute.
Adăugăm roșiile și mai gătim aprox. 5 minute.
Ficatul se servește cu acest amestec de legume drept garnitură.
Potrivim totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Ornăm cu frunzulițe de pătrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat Andaluz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in bol de aluat