Friptura de porc la tava

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 8592 vizualizari

 

Asediat de expresia „cea mai sanatoasa leguma este porcul”, m-am gandit sa-ti pregatesc ceva... cu porc.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg fleica de porc cu sorici
  • ulei de masline
  • 1 fenicul intreg
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 200 ml vin alb
  • 3 foi de dafin
  • 8 catei de usturoi tocati
  • 2 batoane de telina apio
  • 400 ml de supa de legume
  • 1 lingura de mustar dijon
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari. 

Pune ulei de masline intr-o tava de cuptor si pune-o pe foc. Caleste legumele putin. Trage-le spre margine si pune bucata de carne in centru, intai pe partea cu soriciul. Da-i culoare pe fiecare parte.

Adauga apoi vinul alb si foile de dafin. Pune si semintele de fenicul. Cand vinul s-a mai redus adauga supa si lasa sa fiarba. Cand tot lichidul din tava a inceput sa dea in clocot, pune-i folie de copt deasupra si peste aceasta pune folie de aluminiu si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade.

La jumatatea procesului de gatire, da foliile la o parte si mai pune peste carne cate 2-3 linguri din sosul format in tava. Dupa cca 1 ora si jumatate – 2 ore, cand carnea este gatita si implicit frageda scoate-o pe un tocator.

Timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului.

Strecoara apoi tot sosul format. Pune-l intr-o craticioara pe foc si adauga mustarul dijon ca sa-l ingrosi. Potriveste de piper si serveste acest sos impreuna cu carnea si niste cartofi copti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

15.12.2017, 13:17

Bine gatita leguma aceasta

Panacris 1

04.05.2018, 11:58

Buna buna!

Sidy 1

29.12.2018, 07:18

Ce4a mai apreciata...leguma, de catre toti romanii ! Buna rau !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu cartofi si galuste