Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftele de peste
Postat de: Ksenya in PestePestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam...Citeste continuarea
Desert prajitura in doua culori -...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Se...Citeste continuarea
Crap prajit, in faina de malai, cu...
Postat de: vasimur in PesteCurățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu banane si fulgi...
Postat de: Anett in DulciuriIncingem cuptorul la 180 de grade C. Amestecam ovazul, bananele, praful de copt si sare cu ajutorul unui blender. Adaugam untul topit, mierea, scortisoara si oule. Omogenizam bine, apoi lasam...Citeste continuarea
Desert strudel rapid cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriSe curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu legume si sos...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin...Citeste continuarea
Dovlecei si ardei umpluti
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele. Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor. Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in...Citeste continuarea
Peste mic prajit cu mamaliga
Postat de: ctlina in PesteCuratati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile). Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie. Sarati pestii....Citeste continuarea
Legume imprietenite la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerPentru inceput curatam legumele, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem solzisori, cartofii si vinetele cuburi mai mari, morcovul rondele, ardeiul rosu bucati mai mari, iar varza o tocam....Citeste continuarea
Desert gogosi cu mere
Postat de: xana in DulciuriBatem oul cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa. Adaugam apoi esenta de vanilie, laptele si iaurtul si amestecam. Punem si faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si amestecam...Citeste continuarea
Friptura de oaie si tocanita cu...
Postat de: abetina in OaieSe portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12...Citeste continuarea
Somon la cuptor en papillote
Postat de: Anett in SomonIncingem cuptorul la 180 de grade C. Spalam cartofii si punem la fiert in apa sarata. Pregatim sosul, maruntim patrunjelul, zdrobim usturoiul adaugam sare, piper si ulei de masline si...Citeste continuarea
Desert tort cu banane si pere
Postat de: cristina1985 in TorturiBlaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi...Citeste continuarea
Aperitiv camembert cald cu dulceata...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriRotiţa de Camembert se pune la cuptor într-un vas termorezistent, ca să se înmoaie. Feliile de pâine de secară se prăjesc în tigaia grill, apoi se taie bastonaşe....Citeste continuarea
Chiftele la cuptor in stil marocan...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute. Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in...Citeste continuarea
Supa italiana cu paste si chiftele
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe fierb 600 de ml de apa. Se toaca maghiranul (daca este proaspat), usturoiul, ceapa si telina. Se calesc usturoiul, telina si morcovul in 1 lingura de ulei de masline. 5...Citeste continuarea
Orzotto cu dovlecei, mazare, branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta. Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de...Citeste continuarea
Filet de peste alb cu tapenade din...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza...Citeste continuarea
Burgeri de vita cu ciuperci,...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal. Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider. Se incalzeste...Citeste continuarea
Chiftele belgiene in sos de rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale. Se...Citeste continuarea
Desert bucte cu gem
Postat de: Criss in DulciuriIn cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in...Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: Criss in SupeCeapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in uleiul de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi ardeiul tocat marunt si morcuvul ras si se calesc in continuare pana se inmoaie...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan 2
Postat de: gurita_ta2005 in PorcFasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu model traditional
Postat de: oanapl in DulciuriFreci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul....Citeste continuarea
Desert placinta zdrentuita 1 decembrie
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita de vie si...
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneAm spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul....Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: abetina in DulciuriSe pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan si carnati de casa
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste. Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de...Citeste continuarea
Fasole prajita cu castraveti murati
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt....Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, crema de...
Postat de: oanapl in TorturiBlatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Carpati
Postat de: Oana in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Carpati Crema : Incep mai intai cu crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Pune un sfert din cantitatea de zahar intr-o craticioara...Citeste continuarea
Coaste fierte in bere cu garnitura...
Postat de: Bucataras inCoastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura Buturuga
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...Citeste continuarea
Desert rulada dulce si amar
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe cu pregatirea blatului, se mixeaza albusurile cu sare, dupa care separat, galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma si isi schimba culoarea. Se adauga faina, amidonul si praful de...Citeste continuarea
Sos de ciocolata pentru diverse creme
Postat de: Constelatialeu in SosuriIntr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem...Citeste continuarea
Placinta cu ton si rodie
Postat de: ladydi in TonPregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de...Citeste continuarea
Tarta cu somon, broccoli, mazare si...
Postat de: oanapl in SomonSpeli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele...Citeste continuarea
Desert tarta cu smochine
Postat de: ladydi in DulciuriSpalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat. Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele,...Citeste continuarea
Cartofi crocanti la cuptor, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici). Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii...Citeste continuarea
Desert placinta simpla cu mere
Postat de: panacris in DulciuriFoile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă,...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si...Citeste continuarea
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate
Postat de: rocsi_1612 in FarfalleIntr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor. Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu legume, in sos de...
Postat de: vasimur in PesteCurățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea
Desert tarta cu umplutura de iaurt...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIn primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...Citeste continuarea
Desert trandafirasi din clatite de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriFaceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii. Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici:...Citeste continuarea
Placinte Pachetel
Postat de: auragiuverdea1990 in PiinePentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...Citeste continuarea
Paste cu pui la cuptor
Postat de: Bucataras inPune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa...Citeste continuarea
Desert piramida din clatite de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă. În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton....Citeste continuarea