Adio KFC! Cel mai bun pui prajit pe care l-am mancat vreodata, crocant la exterior si carnea suculenta. Am adaptat foarte putin reteta lui Jamie Oliver.
Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.
Taiem pulpele si pieptul in jumatati si facem cate 2-3 taieturi pe una din laturi apoi le asezam in amestecul de mais sus si le dam la frigider pana a doua zi sau cel putin 12 ore.
Dupa acest timp le scoatem din marinata si le punem in butter milk. Eu nu am avut buttermilk asa ca am amestecat 300 ml de lapte gras cu o lingura de zeama de lamaie, l-am lasat sa se odihneasca 10 minute apoi l-am amestecat cu carnea. Dam din nou la frigider pentru 8 ore.
Amestecam cele 200 gr de faina cu praful de copt, paprika, usturoiul, ceapa, putina sare si piper.
Trecem bucatile de carne prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins atat cat sa se rumeneasca. Le scoatem apoi pe o tava, distribuim deasupra restul de cimbru proaspat uns doar putin cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 170ºC, pentru 30 de minute.