Desert cozonac cu umplutura de mac si visine

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 2781 vizualizari

 

Pofta de cozonac m-a impins sa cumpar cozonac gata facut, dar cum am fost dezamagita de gustul lui si de umplutura am decis sa ma pun sa imi fac. Asa a iesit acest cozonac cu umplutura de mac si visine din borcan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 400 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 150 gr visine fara sambure (eu am folosit din compot)
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • Extra
  • 1ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu umplutura de mac si visine:

Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte.

Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.

Intr-un castron mai mare punem faina. In mijlocul ei incepem sa turnam laptele amestecat cu drojdia si zaharul. Laptele il amestecam putin cate putin amestecand continuu. Adaugam apoi uleiul si ouale batute.

Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se odihneasca si sa creaca pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut bine am impartit aluatul in 4 parti egale.

Il lasam pe masa acoperita cu un prosop si pregatim umplutura.

 Umplutura:

Albusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam macul si laptele. Omogenizam bine si gustam daca trebuie mai dulce.

Pe blatul infainat sau uns cu ulei intindem prima bucata de aluat, cam de 1 cm grosime. Am pus un sfert din umplutura si am intins-o bine pe toata suprafata. Presaram deasupra visine fara sambure. Rulam aluatul avand grija sa fie stransi destul de bine si sa inchidem capetele. Intindem o alta bucata de aluat si procedam la fel. Dupa ce avem doua corzi de cozonac, le putem impleti.

 Asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu umplutura de mac si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie