Pentru ca aveam cam multe albusuri adunate in congelator, am zis sa le transform in ceva bun. Asa au si fost aceste cosulete, mai ales dupa o zi cand s-au mai inmuiat putin! Un deliciu!
Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare.
Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se fac cosuletele. Se da tava la cuptor cu usa acestuia usor intredeschisa, pentru aproximativ 70 -75 de minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate la atingere, usor crocante si casante. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Eu le-am preparat seara si le-am lasat peste noapte la racit.
Crema: Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga zeama de lamaie si frisca. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Se iau cosuletele din tava cu ajutorul unei spatule pentru prajituri si se asaza pe un platou. Se umplu cosuletele cu crema de lamaie iar deasupra se orneaza cu fructele preferate.
Se pot servi imediat, insa a doua zi sunt mult mai bune.
Pofta buna!
1
Se pot prepara si cu albusuri mai putine, pentru fiecare albus se adauga 50 g zahar.
2
Crema poate fi de vanilie sau orice aroma preferati.
3
Fructele folosite au fost si din cele congelate si proaspete.