Acum, multi ani am mancat de la o colega chiftele cu ceapa marinata prin oparire si maioneza. Au fost un deliciu si de atunci am preparat acea reteta de mai multe ori.
Zilele astea am intalnit la o prietena o reteta cu ceapa marinata fara oparire si am zis sa incerc si aceasta varianta.
Mod de preparare chiftele
Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.
Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.
Chiftelele prajite se pun intr-un vas.
Mod de preparare ceapa marinata
Ceapa se curata, se spala, se taie julien, cat se poate de subtire. Se presara cu sare, se amesteca bine, apoi se lasa intr-un vas acoperit 1-2 ore. Sarea va scoate din ceapa, apa si gustul iute.
Se lasa la scurs, bine de tot, intr-o sita sau se stoarce simplu cu mana. Se adauga 2 linguri de otet si se mai lasa 15-20 minute sa patrunda gustul de otet in ceapa. Se scurge surplusul de otet, daca este cazul, apoi se amesteca ceapa cu maioneza si cu chifelele.
1
incercati aceasta reteta si nu veti regreta