Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

de diaconta in Prajituri, 21 Ian 2018 | 8478 vizualizari

 

M-am gândit că ar fi bine să dau o utilitate albuşurilor de ou păstrate la congelator.
Dacă tot aveam şi nucă, de la grădină, am pregătit aceasta prăjitură.
Pentru umplutură am preferat o cremă de vanilie cu lamâie.
 
Straturi de blat crocant cu nucă, cremă de vanilie acrişoară, nucă şi caramel. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Foi de bezea cu nucă(tava de 35x28 cm):

  • 10 albusuri de ou
  • 14 linguri zahar
  • 100 g amidon alimentar
  • Sucul de la ½ lamâie
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • 250 g nuca prajita,tocata grosier

Crema de vanilie şi lamâie:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie(sau 100 g amidon)
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt 82% grasime
  • Sucul de la ½ lamâie

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahar

Pentru nuca caramelizata:

  • 100 g nuca tocata
  • 7 linguri zahar

Am mai folosit 200 ml smântâna pentru frisca

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata:

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca.

Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul.

Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus crema de oua, amestecând cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.

Am pus vasul iarasi pe foc pâna s-a îngrosat.

Am luat de pe foc si cât a fost fierbinte, am încorporat untul taiat cubulete.

Am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca.

Am pregatit apoi foile din bezea.

Eu am pregatit toata compozitia odata si am copt 3 foi.

Nuca am prajit-o, apoi am taiat-o.

Am mixat albusurile foarte bine cu un praf de sare si am adaugat apoi pe rând zaharul. La final sucul de lamâie.

Am pus nuca taiata si amidonul si am amestecat usor pentru ca spuma obtinuta sa nu se lase.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am pus o treime din compozitie si am copt 20 de minute la 180 de grade C.

La fel am procedat cu celelalte doua foi.

L-am lasat sa se raceasca.

Am caramelizat 6 linguri de zahar si am pus peste doua dintre foi.

Am pregatit si nuca caramelizata, cea care am pus-o deasupra prajiturii.

Am caramelizat 7 linguri de zahar, când a capatat culoarea chihlimbarului, am adaugat nuca.

Am rasturnat apoi pe o hârtie de copt. Când s-a racit, am tocat-o la robot.

Am asamblat apoi prajitura.

Pe prima foaie caramelizata, am pus un strat de crema de vanilie, a doua foaie caramelizata, crema de vanilie si un strat de frisca.

A treia foaie, crema de vanilie, frisca si nuca caramelizata.

Am lasat la frigider peste noapte, apoi am servit.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere