Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

de diaconta in Prajituri, 21 Ian 2018 | 8386 vizualizari

 

M-am gândit că ar fi bine să dau o utilitate albuşurilor de ou păstrate la congelator.
Dacă tot aveam şi nucă, de la grădină, am pregătit aceasta prăjitură.
Pentru umplutură am preferat o cremă de vanilie cu lamâie.
 
Straturi de blat crocant cu nucă, cremă de vanilie acrişoară, nucă şi caramel. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Foi de bezea cu nucă(tava de 35x28 cm):

  • 10 albusuri de ou
  • 14 linguri zahar
  • 100 g amidon alimentar
  • Sucul de la ½ lamâie
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • 250 g nuca prajita,tocata grosier

Crema de vanilie şi lamâie:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie(sau 100 g amidon)
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt 82% grasime
  • Sucul de la ½ lamâie

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahar

Pentru nuca caramelizata:

  • 100 g nuca tocata
  • 7 linguri zahar

Am mai folosit 200 ml smântâna pentru frisca

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata:

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca.

Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul.

Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus crema de oua, amestecând cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.

Am pus vasul iarasi pe foc pâna s-a îngrosat.

Am luat de pe foc si cât a fost fierbinte, am încorporat untul taiat cubulete.

Am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca.

Am pregatit apoi foile din bezea.

Eu am pregatit toata compozitia odata si am copt 3 foi.

Nuca am prajit-o, apoi am taiat-o.

Am mixat albusurile foarte bine cu un praf de sare si am adaugat apoi pe rând zaharul. La final sucul de lamâie.

Am pus nuca taiata si amidonul si am amestecat usor pentru ca spuma obtinuta sa nu se lase.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am pus o treime din compozitie si am copt 20 de minute la 180 de grade C.

La fel am procedat cu celelalte doua foi.

L-am lasat sa se raceasca.

Am caramelizat 6 linguri de zahar si am pus peste doua dintre foi.

Am pregatit si nuca caramelizata, cea care am pus-o deasupra prajiturii.

Am caramelizat 7 linguri de zahar, când a capatat culoarea chihlimbarului, am adaugat nuca.

Am rasturnat apoi pe o hârtie de copt. Când s-a racit, am tocat-o la robot.

Am asamblat apoi prajitura.

Pe prima foaie caramelizata, am pus un strat de crema de vanilie, a doua foaie caramelizata, crema de vanilie si un strat de frisca.

A treia foaie, crema de vanilie, frisca si nuca caramelizata.

Am lasat la frigider peste noapte, apoi am servit.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

25.01.2018, 08:21

Nici nu mai am cuvinte sa spun ceva...tastatura mea....inoata !

diaconta 1

27.01.2018, 21:12

Va multumesc tuturor pentru aprecieri si va imbratisez cu drag

mihaelar63 1

30.01.2018, 01:55

Deliciu a la Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii si kiwi