Desert fursecuri umplute cu cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 3047 vizualizari

 

O reteta care mie mi-a placut foarte mult. Cu siguranta o sa o repet eventual si cu alt gen de umplutura. A fost un desert pe care l-am pregatit de Anul Nou. Tinute intr-o cutie metalica se pastreaza foarte bine.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1ou intreg +1 galbenus
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta rom/vanilie sau ce va place
  • 400-450 gr faina
  • 5 linguri de zahar (pudra preferabil)
  • Umplutura:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar pudra
  • migdale (optional)
  • Décor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri umplute cu cocos:

Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat nelipicios pe care sa il putem lucra cu mana, atunci este suficienta faina. Cantitatea de faina depinde de calitatea untului (cata apa are in el ), de oua dar si de umiditate.

Cu mana framantam aluatul. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

 Umplutura

Albusul de la un ou il spumam usor cu o furculita si adaugam zaharul si fulgii de cocos. Omogenizam.

 Aluatul il impartim in bilute cam cat o nuca. Pe blatul de lucru luam cate o bila si o intindem cu palma, in mijloc punem cate o lingurita de umplutura. Aducem marginile aluatul astfel incat sa fie acoperita in totalitate umplutura . Asezam fursecul format pe o tava si continuam pana cand terminam toate bilutele.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Le lasam la racit si pregatim decorul, daca se doreste. Nu au nimic daca crapa putin deasupra si se vede umplutura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si cu ajutorul unui pos sau a unei pungi taiate intr-un colt, decoram fursecurile. Deasupra presaram fulgi de cocos. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri umplute cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

22.01.2018, 21:21

Cu siguranta sunt super, super deliciosi! Imi plac mult!

xana 1

22.01.2018, 21:55

Bune

elucubratiiculinare 1

23.01.2018, 08:52

perfecte la

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si stafide