Desert fursecuri umplute cu cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 3303 vizualizari

 

O reteta care mie mi-a placut foarte mult. Cu siguranta o sa o repet eventual si cu alt gen de umplutura. A fost un desert pe care l-am pregatit de Anul Nou. Tinute intr-o cutie metalica se pastreaza foarte bine.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1ou intreg +1 galbenus
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta rom/vanilie sau ce va place
  • 400-450 gr faina
  • 5 linguri de zahar (pudra preferabil)
  • Umplutura:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar pudra
  • migdale (optional)
  • Décor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri umplute cu cocos:

Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat nelipicios pe care sa il putem lucra cu mana, atunci este suficienta faina. Cantitatea de faina depinde de calitatea untului (cata apa are in el ), de oua dar si de umiditate.

Cu mana framantam aluatul. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

 Umplutura

Albusul de la un ou il spumam usor cu o furculita si adaugam zaharul si fulgii de cocos. Omogenizam.

 Aluatul il impartim in bilute cam cat o nuca. Pe blatul de lucru luam cate o bila si o intindem cu palma, in mijloc punem cate o lingurita de umplutura. Aducem marginile aluatul astfel incat sa fie acoperita in totalitate umplutura . Asezam fursecul format pe o tava si continuam pana cand terminam toate bilutele.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Le lasam la racit si pregatim decorul, daca se doreste. Nu au nimic daca crapa putin deasupra si se vede umplutura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si cu ajutorul unui pos sau a unei pungi taiate intr-un colt, decoram fursecurile. Deasupra presaram fulgi de cocos. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri umplute cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură televizor