O prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele copioase. Multumesc Ina pentru reteta.
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ananas-si-fulgi-de-cocos-67869.html
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.
Turnam compozitia intr-o tava (30 x 35cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor, dureaza maxim 20 minute la 180 grade C.
Lasam blatul la racit.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.
Compotul de ananas il scurgem de suc.
Sucul il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet. Atentie sa nu fiarba, daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.
Bucatile de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.
Peste ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit.
Separat batem frisca si adaugam pe rand ananas. Omogenizam foarte bine.
Peste blatul racit intindem crema, nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu am asezat din loc in loc cirese confiate.
Punem prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.