Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

de Catalina L in Prajituri, 21 Ian 2018 | 3928 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditiionala din orasul Metz (Franta).
Foarte usor de facut, v-o recomand cu caldura. Este o reteta veche  de traditie diferita de prajiturile cu unt de astazi. Este moale si pufoasa cu un gust ciocolatos si un pic acidulat datorita smantanei din compozitie.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prajitura-cu-ciocolata-si.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de faina
  • 4 oua
  • 140 g de zahar
  • 200 g de smantana grasa
  • 120 g des ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • vanilie pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz:

Radeti ciocolata.

Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul.

Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina cernuta.

Adaugati smantana si amestecati usor, amestecul trebuie sa fie spumos.

Ungeti cu unt forma in silicon. Daca aveti altfel de forma, va recomand sa puneti hartie de copt si s-o ungeti. Turnati compozitia.

Dati la cuptor timp de 40 de minute.

Verificati apasand usor- veti auzi un usor "șuier".

Scoateti si scoateti din forma dupa 5 minute.

Lasati se se raceasca pe un gril.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine