Astazi va prezint o reteta traditiionala din orasul Metz (Franta).
Foarte usor de facut, v-o recomand cu caldura. Este o reteta veche de traditie diferita de prajiturile cu unt de astazi. Este moale si pufoasa cu un gust ciocolatos si un pic acidulat datorita smantanei din compozitie.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prajitura-cu-ciocolata-si.html
Radeti ciocolata.
Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul.
Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina cernuta.
Adaugati smantana si amestecati usor, amestecul trebuie sa fie spumos.
Ungeti cu unt forma in silicon. Daca aveti altfel de forma, va recomand sa puneti hartie de copt si s-o ungeti. Turnati compozitia.
Dati la cuptor timp de 40 de minute.
Verificati apasand usor- veti auzi un usor "șuier".
Scoateti si scoateti din forma dupa 5 minute.
Lasati se se raceasca pe un gril.