Ciorba de porc cu varza

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2018 | 6802 vizualizari

 

 De data aceasta diferenta la aceasta ciorba a fost facuta de adaugarea usturoiului. Nu prea as fi acceptat usturoiul la varza, dar am zis ,,de ce nu "" . Este doar o testare. Si a iesit bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1 varza [1-1.3 kg ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 morcovii medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 inflorescenta de marar uscat
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri faina alba
  • ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu varza:

  1. Carnea de porc se pune la fiert  in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama.
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Tocati marunt ceapa si usturoiul.
  4. Taiati patrate ardeiul Kapia.
  5. Varza se taie fideluta.
  6. Taiati rondele sau jumatati de rondele morcovul si patrunjelul.
  7. Caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase.
  8. Adaugati morcovul, patrunjelul si ardeiul.
  9. Lasati-le la sotat 5 minute si adaugati pe rand amestecand: boiaua, pasta de rosii si faina.
  10. Nu lasati sa se prajeasca pentru ca nu vom dori un rantas, ci doar sa se dea putina consistenta ciorbei.
  11. Turnati cate putina apa calda amestecand [2 litri ]. Sarati.
  12. Se introduce carnea de porc inapoi in oala la fiert.
  13. Cand zeama clocoteste, se adauga si varza taiata fideluta, piperul si foaia de dafin.
  14. Lasati sa fiarba 10-15 minute. Mie nu-mi place sa fie varza prea fleoscaita. Depinde de gusturi.
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  16. La servire adaugati carnea portionata si pentru aspect verdeata. Fiind iarna eu am avut doar ceapa verde.

TIPS-URI

1

Pasta de rosii trebuie neaparat putin sotata in ulei la inceput. Va da o culoare frumoasa ciorbei. Daca se pune direct, legumele nu se vor fierbe foarte usor si repede.

2

Imi place in unele ciorbe sa las piperul boabe pentru ca ca elibereaza moderat gustul de picant.

3

Daca doriti, folositi piper macinat dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica