Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu clatite si fructe
Postat de: Constelatialeu in TorturiSa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne de...
Postat de: Caty in CiorbeMorcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu gem de...
Postat de: Caty in PrajituriAm amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte...Citeste continuarea
Desert tort Lucia 88 de ani
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de cocos...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galusti din gris
Postat de: Caty in SupePunem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute...Citeste continuarea
Desert tortul meu - 53 de veri
Postat de: Constelatialeu in TorturiEste un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape. Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol am mixat smantana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat mascarponele si un praf de sare, am mixat 3-4 min, dupa care am adaugat si laptele condensat si esenta de vanilie. Am...Citeste continuarea
Tocana prieteniei
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am...Citeste continuarea
Caponata siciliana - Tocanita de...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneTăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul. Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul...Citeste continuarea
Desert placinta cu afine si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriSe preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...Citeste continuarea
Sardine marinate a l’escabeche
Postat de: ctlina in PesteCuratati si taiati ceapa. Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine. Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ricotta si...
Postat de: ctlina in PrajituriBateți ouăle cu îndulcitoriul si picaturile de stevia. Adăugați făina de cocos apoi iaurtul si amestecati. Incorporați branza ricotta la final. Se amestecă bine și...Citeste continuarea
Desert budinca de chia cu kiwi si...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati inr-un castron toate ingredientele . Dati la rece si lasati 1 ora ca semintele sa se umfle. Dupa 1 ora amestecati si observati cum budinca s-a ingrosat. Adaugati inca...Citeste continuarea
Desert pancakes cu ciocolata fara...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPuneti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si indulcitorul, le mixati pana devin spuma. Incorporati iaurtul, smantana si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati treptat si...Citeste continuarea
Snitel vienez de purcel
Postat de: MotanLaOale in PorcBucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu sare, vegeta si...Citeste continuarea
Ostropel
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se scot...Citeste continuarea
Fasole boabe cu costita afumata si...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati si...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie rondele. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata si se taie cuburi. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti...Citeste continuarea
Pulpe de pui fragede la tigaie
Postat de: Caty in PuiAm curățat și spălat pulpele, le-am dezosat și le-am pus în tigaia unsa cu 1 lingura ulei. Am presărat boiaua, piperul, am pus ceapa tăiată rondele deasupra pulpelor, untul și...Citeste continuarea
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si...
Postat de: licurici_lra in PuiUsturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecel la cuptor
Postat de: Caty in Mancaruri de legumeRadem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică. Radem și telemeaua. Zdrobim usturoiul. Tăiem...Citeste continuarea
Desert Cornulete cu untura si praf...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCum se prepara Desert Cornulete cu untura si praf de copt, reteta cu untura si umplutura delicioasa de gem cu nuca: Untura la temperatura camerei am pus-o intr-un castron, am adaugat sarea si...Citeste continuarea
Desert galuste cu gem de caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am...Citeste continuarea
Supa crema de rosii cu porumb si...
Postat de: licurici_lra in SupeRosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min....Citeste continuarea
Chiftele picante din peste
Postat de: dantes in PesteTocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu...Citeste continuarea
Desert sarlota regala exotica
Postat de: ctlina in DulciuriBiscuitul: Se amestecă cacaua cu migdalele macinate. Se bat albușurile spuma adaugand treptat indulcitorul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Cocosel cu sos de soia la cuptor
Postat de: ctlina in PuiTaiati cocoselul in 4. Curati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul marunt si taiati ceapa in lamele. Amestecati ingredientele pentru marinata si ungeti bucatile de cocosel pe ambele parti....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu dovlecei
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel galben si...
Postat de: Constelatialeu in SupeSupa o aveam pregatita cu o zi inainte, facusem un pilaf si am fiert o puicuta mai gaina. Am oprit zeama, legumele fierte si cca 100 g piept special sa fac o supa crema, ochisem in gradina...Citeste continuarea
Reteta de gogosi pufoase si aromate...
Postat de: Caty in DulciuriPreaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...Citeste continuarea
Visine la borcan pentru iarna
Postat de: Caty in ConserveAm spălat vișinele și le-am pus într-o strecurătoare. Le-am scos sâmburii și le-am pus într-un vas mai mare Am adăugat peste ele zahărul și aspirina fărâmată...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu iaurt
Postat de: rocsi_1612 in SalateSpalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema...
Postat de: Caty in PrajituriAluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în...Citeste continuarea
Saratele cu branza de oaie si...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCum se prepara Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mousse de afine...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am...Citeste continuarea
Desert cu pepene galben
Postat de: Constelatialeu in PrajituriKrant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea
Desert tort 63
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de pastai...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePreparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. Carnea de pui se spală, se taie...Citeste continuarea
Desert racoros cu caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu smantana
Postat de: Caty in FicatMai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriUmplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si...Citeste continuarea
Desert bezele - reteta simpla
Postat de: momo121 in DulciuriAlbusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam...Citeste continuarea
Desert tort aniversar Pat Patrouille
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...Citeste continuarea
Desert tort cu citrice, cocos si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fistic si...
Postat de: ctlina in PrajituriPreîncălziți cuptorul la 160°C. Zdrobiți fisticul decorticat. Într-un castron, amestecați untul moale cu îndulcitorul și vanilia. Se adauga ouale si...Citeste continuarea
Pui crocant la cuptor
Postat de: ctlina in PuiSpalati bucățile de pui, asezonați-le cu sare, piper și chilli. Strângeți frunzele de busuioc, lăsați-le întregi dar tocați tulpina. Spălați roșiile cherry...Citeste continuarea