Shakshuka este o rețetă delicioasă de origine nord-africană, care constă din ouă fierte în sos de roșii picant, adesea condimentat cu ardei, ceapă și diverse condimente. Este o mâncare simplă, dar aromată, perfectă pentru mic dejun sau chiar prânz. Pentru a pregăti această rețetă de Shakshuka - Mic dejun oriental savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: roșii, ceapă, usturoi, ouă.
Cum se prepara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi, aproximativ 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă un praf de chilli. Amestecă bine și gătește încă 1-2 minute pentru ca aromele să se elibereze.
Toarnă roșiile tocate în tigaie și puțină apă și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când sosul se îngroașă.
Fă câteva "cuiburi" în sos cu lingura și sparge câte un ou în fiecare cuib. Acoperă tigaia cu un capac și lasă ouăle să se gătească până când albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile sunt încă ușor moi (aproximativ 5-7 minute, în funcție de preferințe).
Odată ce ouăle sunt gătite, presară pătrunjel tocat deasupra. Servește shakshuka cu pâine prăjită sau lipii, pentru a putea înmuia în sosul delicios.
Încearcă și rețeta de Ouă în purgatoriu, asemănătoare cu aceasta sau varianta de Omletă cu dovlecei, o rețeta rapidă și gustoasă.
Îți recomandăm și rețeta de Mic dejun cu ouă turcești.
1
Pentru un plus de savoare, poți adăuga brânză feta mărunțită deasupra sau puțin iaurt grecesc pe lângă shakshuka.