Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa

de Retete_gustoase in Dulciuri, 27 Aug 2024 | 2760 vizualizari

 

Reteta delicioasa de strudel cu mere si aluat fraged, perfect pentru desert. Afla pas cu pas cum sa prepari acest desert clasic, cu umplutura aromata si crusta crocanta.
Pentru acest Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa ai nevoie de cateva ingrediente simple: faina, oua, zahar, ulei, mere si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa:
  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita otet (optional)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere, curatate si rase
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g stafide (optional)
  • 50 g nuci maruntite (optional)
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de pesmet sau 2 linguri de gris (pentru a absorbi excesul de lichid)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa:

Cum se prepara Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa:

 Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Adauga uleiul si amesteca pana obtii o textura nisipoasa. Adauga oul batut si apa rece treptat, amestecand pana cand aluatul se leaga. Daca doresti, adauga si otetul pentru o fragezime sporita.

Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana devine neted. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.

Intr-un bol mare, amesteca merele rase cu zaharul, scortisoara, stafidele si nucile (daca le folosesti), si zeama de lamaie. Lasa-le sa stea 10-15 minute, apoi amesteca cu pesmetul sau grisul.

Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie subtire, de forma dreptunghiulara.

Adaugarea umpluturii: Pune umplutura de mere pe partea centrala a foii de aluat, lasand marginile libere.

Impachetarea: Impatureste marginile aluatului peste umplutura si ruleaza-l usor, formand un strudel. Asaza-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace strudelul timp de 35-40 de minute, pana devine auriu si crocant.

Dupa ce s-a racit putin, presara zahar pudra deasupra.

Incearca si reteta de Strudel cu branza si visine, delicios si dulce-acrisor sau varianta de Strudel cu mere, cu un aluat de casa grozav.

Iti recomandam si reteta de Strudele de post cu mere.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere