Reteta delicioasa de strudel cu mere si aluat fraged, perfect pentru desert. Afla pas cu pas cum sa prepari acest desert clasic, cu umplutura aromata si crusta crocanta.
Pentru acest Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa ai nevoie de cateva ingrediente simple: faina, oua, zahar, ulei, mere si condimente.
Cum se prepara Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Adauga uleiul si amesteca pana obtii o textura nisipoasa. Adauga oul batut si apa rece treptat, amestecand pana cand aluatul se leaga. Daca doresti, adauga si otetul pentru o fragezime sporita.
Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana devine neted. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.
Intr-un bol mare, amesteca merele rase cu zaharul, scortisoara, stafidele si nucile (daca le folosesti), si zeama de lamaie. Lasa-le sa stea 10-15 minute, apoi amesteca cu pesmetul sau grisul.
Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie subtire, de forma dreptunghiulara.
Adaugarea umpluturii: Pune umplutura de mere pe partea centrala a foii de aluat, lasand marginile libere.
Impachetarea: Impatureste marginile aluatului peste umplutura si ruleaza-l usor, formand un strudel. Asaza-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace strudelul timp de 35-40 de minute, pana devine auriu si crocant.
Dupa ce s-a racit putin, presara zahar pudra deasupra.
Incearca si reteta de Strudel cu branza si visine, delicios si dulce-acrisor sau varianta de Strudel cu mere, cu un aluat de casa grozav.
Iti recomandam si reteta de Strudele de post cu mere.
Pofta buna!