Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

de Bucataras in Prajituri, 2 Sep 2024 | 4701 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

       Descoperă rețeta delicioasă de prăjitură răsturnată cu pere, un desert savuros și ușor de preparat. Bucură-te de combinația perfectă între perele caramelizate și un blat pufos, ideal pentru orice ocazie specială sau ca o răsfățare dulce de zi cu zi.
      Pentru aceasta Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, unt, pere.

       

      INGREDIENTE

      Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

      • 125 g zahăr
      • 5 ouă
      • 125 g făină
      • 1 plic zahăr vanilat
      • 1 linguriță esență de lămâie

      Pentru caramel:

      • 60 g unt
      • 125 g zahăr
      • 4-5 pere
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

      Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

      Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Adăugați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Încorporați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă.

      Spălați bine perele și tăiați-le în două. Scobiți cu o linguriță sau un cuțit mic mijlocul jumătăților de pere, pentru a îndepărta semințele și părțile tari. 

       Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt. Puneți peste zahăr bucățele de unt din loc în loc. Apoi așezați deasupra perele, cu fața în jos.

      Turnați aluatul peste perele așezate în tavă și întindeți uniform pe toată suprafața tăvii. Puteți scutura ușor recipientul pentru ca aluatul să pătrundă bine printre bucățile de pere de dedesubt.

      Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

      După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească ușor, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra.

      Incearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.

      Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

      ieri la 09:45

      Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

      pe 21.07 la 09:26

      Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

      de RODIMUR 8

      pe 18.07 la 13:59

      Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

      pe 18.07 la 08:30

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      2184 puncte

      RODIMUR

      1124 puncte

      RuxyRux

      1000 puncte

      mirela0911

      1000 puncte

      vasimur

      217 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Prajitura rasturnata cu pere