Rețeta simplă și de bază pentru un chec moale și aerat, ideal pentru orice ocazie. Preparat cu ingrediente la îndemână, acest chec este perfect pentru a fi savurat alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Pentru acest Chec pufos cu cacao- Rețeta simplă, de bază, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, ulei și cacao.
Cum se prepara Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și un praf de sare până capătă consistență și devin lucioase. Adaugă 2/3 din zahăr și continuă mixarea până obții o bezea fermă.
Mixează gălbenușurile cu restul de zahăr, până își dublează volumul, apoi adaugă zahărul vanilat, esența de vanilie și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă compoziția peste bezea și omogenizează.
Încorporează făina cernută amestecată cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă până obții un aluat omogen.
Oprește într-un bol mai mic puțină compoziție și amestec-o cu cacao și esență de rom.
Toarnă compoziția simplă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină, apoi pe cea cu cacao deasupra.Poți folosi un cuțit pentru a trasa ușor linii în aluat, creând un efect marmorat.
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace checul timp de 35-40 de minute sau până când trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat, apoi pudrează-l cu zahăr.
Este un desert pufos, aromat care poate fi servit în orice moment al zilei.
Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.
Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.
Poftă bună!